Стабілізатор напруги для будинку: види та особливості вибору

стабілізатор для дому

Погана якість енергопостачання в побутовій мережі, що характеризується наявністю імпульсних перешкод і значних порушень синусоїдальної напруги, негативно позначається на роботі обладнання. Постійні відхилення показників і різкі перепади знижують ресурс дорогої техніки і повністю виводять з ладу окремі пристрої. Щоб захистити домашні прилади, можна придбати спеціальний апарат, що підтримує стабільне електроживлення.

Сучасні якісні стабілізатори напруги, асортимент яких представлений на сторінці https://voltmarket.ua/ua/stabilizatory-napryazheniya, здатний забезпечити безперервне функціонування будь-якого побутового обладнання.

Різновиди наявних стабілізаторів для дому

Існує безліч типів стабілізаторів, що відрізняються принципом дії, зовнішнім виглядом, потужністю, призначенням та іншими характеристиками. Вони класифікуються:

  • релейні;
  • ступінчасті та безступінчасті електронні;
  • сервоприводні.

Релейні моделі є найбільш простими і дешевими. Вони здатні швидко реагувати на зміни в мережі, вирівнюючи показники напруги до допустимих меж. Пристрої мають незначну потужність, тому використовуються для підключення одного приладу – пральної машини, морозильної камери, комп’ютера. Дізнатися про релейні домашні стабілізатори докладніше можна у менеджерів спеціалізованого інтернет-магазину.

Сервопривідні пристрої вирізняються плавною роботою і високою точністю. Їх можна використовувати для захисту побутової та промислової техніки від підвищеної і зниженої напруги, перевантажень і коротких замикань. Вони рекомендуються для мереж, що виключають ризик наявності швидких перепадів показників.

Електронні стабілізатори відрізняються підвищеною надійністю і довговічністю. Їхніми перевагами є швидке реагування, висока точність, безшумна робота і великий діапазон стабілізації. Вони наділяються додатковими опціями, зокрема функцією виявлення помилок за кодами.

Інші критерії вибору стабілізатора

критерії вибору стабілізатора

Обираючи стабілізатор напруги для будинку в магазині https://voltmarket.ua/, або окремо для котла, холодильника або пральної машини, необхідно звертати увагу не тільки на тип виконання (підлоговий або настінний), а й на інші характеристики:

  • кількість фаз (однофазний, трифазний);
  • потужність (розраховується з урахуванням, що максимальне навантаження не може перевищувати 65 %);
  • тип корпусу (підлоговий або настінний);
  • точність функціонування (краще вибирати модель з мінімальними похибками від 1 до 3 %);
  • діапазон вхідної напруги (повинен відповідати характеристикам вашої електромережі);
  • додаткові функції (деякі стабілізатори для дому оснащені додатковими функціями, такими як захист від перевантаження, короткого замикання, індикація режимів роботи тощо).

Як розрахувати необхідну потужність стабілізатора?

Для цього складіть потужності всіх приладів, які ви плануєте підключати. Отримане значення перемножте на коефіцієнт 1,5-2 (з урахуванням пускових струмів). Наприклад, якщо сумарна потужність ваших приладів становить 5 кВт, то потужність стабілізатора має бути не менше ніж 7,5-10 кВт.

Якщо ви не впевнені у виборі, зверніться за консультацією до фахівців інтернет-магазину Voltmarket. На сайті ви знайдете широкий асортимент стабілізаторів для будинку різних моделей і виробників. Для зручності вибору скористайтеся фільтрами пошуку, вказавши необхідні параметри: потужність, тип, кількість фаз та інші характеристики – це має спростити пошуки.

Автор: Куртов Сергій Володимирович (Voltmarket).