Культура пити: правила вживання рому Bacardi

BACARDI

Культура вживання рому кардинально змінилася у другій половині ХІХ століття. До цього часу міцний алкоголь, що отримується шляхом простої перегонки меляси, мав грубий, різкий і не дуже приємний смак. Дешевий очеретяний самогон переважно пили простолюдини, працівники плантацій і, звичайно, моряки. Як посуд використовували глиняні, дерев’яні або олов’яні склянки та кухлі. Ситуація змінилася 1862 року з заснуванням першого комерційного винзаводу в Сантьяго-де-Куба. Його відкрив заповзятливий каталонець Факундо Бакарді. Компанію назвали Bacardi. Незабаром компанія представила світові високоякісний ром із приємним букетом. Ром Bacardi швидко завоював внутрішній ринок і став постачати експорт. Екзотичний тропічний напій із задоволенням купували представники найвищого світу. Через 20 років ром Bacardi Superior був успішно представлений королівським двором Іспанії. Так сімейна компанія Бакарді стала офіційним «Постачальником Іспанської королівської родини». Сьогодні напої бренду постачаються до 150 країн. В Україні за вигідною ціною замовити Bacardi можна у маркеті алкогольних штук Maudau. Ну а тепер розповімо про основні правила вживання рому в суспільстві. 

Основні варіанти вживання рому Бакарді

Ром Bacardi

Імениті дегустатори стверджують, що ром Bacardi потрібно вживати виключно у чистому вигляді. Тільки так можна повною мірою насолодитися смаком та ароматом напою. Він має бути кімнатної температури. Напій п’ють маленькими ковтками, смакуючи. Білий ром подають у горілчаних чарках – чудовий варіант аперитиву. Золотистий або чорний — подають у коньячних келихах як діжестив. У цьому випадку ритуал вживання аналогічний культурі дегустації елітного коньяку чи віскі — неспішно, за душевною бесідою чи грою у бридж. Купити гарні келихи для подачі рому можна у маркеті корисних штук Маудау. Сучасному суспільству чуже суворе дотримання традицій, тому дуже часто можна зустріти такі варіанти подання рому:

  1. З льодом. Завдяки додаванню в келих із ромом кількох кубиків льоду знижується алкогольна міцність та пом’якшується смак напою. Хороший варіант для тих, хто не любить спиртуозність у алкоголі.
  2. Коктейлі. Мікс – ідеальний варіант для знайомства з цим видом алкоголю. Адже для новачка ром може здатися надто міцним напоєм із незвичним насиченим смаком.
  3. З содовою, мінералкою, колою. Мода на такий спосіб вживання рому виникла у США. На студентських та молодіжних вечірках ром розбавляли, щоб продовжити веселощі та не надто швидко захмеліти.
  4. З імбирним елем, соками, спеціями. Культура вживання рому продовжує розвиватися, і поціновувачі цього напою шукають цікаві поєднання нових смакових відчуттів.

Ром Bacardi продовжує бути одним із найпопулярніших напоїв у світі міцного алкоголю. Який би спосіб вживання ви не вибрали, головне купити оригінальний якісний продукт.

За матеріалами https://maudau.com.ua