Як маркується одноразовий посуд для мікрохвильовок 

пластиковий посуд для НВЧ

Важко знайти будинок, в якому відсутня мікрохвильова піч. Це ідеальне обладнання, яке дозволяє значно економити час й дуже практичне в спеку. Використання одноразового посуду в мікрохвильовій печі – природне рішення для пікніків, офісних обідів або швидкого розігріву їжі вдома. Проте безпека супниці із пластику безпосередньо залежить від правильного маркування виробів. Не всякий посуд одноразовий придатний для НВЧ-печей, ігнорування спеціальних знаків може призвести до деформації, виділення шкідливих речовин.

Ми розповімо, на що звернути увагу, якщо вам потрібна супниця з кришкою гуртом. А купити цей товар так, щоб опт радував, можна в «Плюс – Пак Україна»: https://plus-pack.com.ua/ua/g98945658-supniki-polipropilena. Там супниці з кришкою представлені у широкому ціновому діапазоні.

Які знаки повинні бути на супницях з кришкою та іншим одноразовим посудом для НВЧ

Супниця з кришкою та інший пластиковий посуд одноразовий, який підійде для мікрохвильовок має спеціальне маркування. Це може бути:

  • значок «Мікрохвильова піч» (Microwave Safe): може виглядати як стилізоване зображення мікрохвильовки або бути просто написом;
  • цифра 5 у трикутнику, що вказує на тип пластику – поліпропілен, може бути просто PP (зверніть увагу, що супниці з кодом 1, 6 й так далі не підходять категорично);
  • максимальна температура, яку витримує виріб (наприклад, +120°C), є не завжди.

Обираючи одноразові супниці з кришкою, зверніть увагу на маркування останньої. Буває так, що чаша придатна для розігріву в мікрохвильовці, а кришка – ні. Якісний одноразовий посуд із двох предметів для мікрохвильової печі матиме маркування і на супниці, й на кришці.

Зрештою, при використанні такого посуду ніколи не можна щільно закривати кришку. При нагріванні залишайте проміжок, щоб уникнути деформації супниці через тиск.

одноразовий посуд для мікрохвильовки

Купити одноразовий посуд із кришкою: вигідний гурт від «Плюс – Пак Україна»

Безпечне використання одноразового посуду в мікрохвильовій печі починається з уважного вивчення маркування, розміщеного на дні або упаковці виробу. Ретельно підходьте до вибору супниць, особливо комплектів супниць з кришкою – переконайтеся, що обидва предмети промарковані як придатні для НВЧ-нагрівання. Пам’ятайте, що відсутність маркування або наявність інших кодів – це пряма заборона використання в мікрохвильовій печі, адже матеріал може деформуватися або виділяти шкідливі речовини. Бережіть своє здоров’я, довіряючи лише правильно промаркованим виробам, схваленим для контакту з гарячими продуктами.